onsdag 26 mars 2008

Val av välfärd - vad är det?

Läser en debattartikel i DN av Mona Sahlin och hennes sidekick, kommunals Ylva Thörn angående välfärden som låter på ungefär samma sätt som vi hört tidigare dvs välfärd är viktigt, när vi vinner ska allt bli bra etc. Det som dock slår mig är meningen " vi är vänner av människors möjlighet att välja och påverka sin välfärd" - vad menas med detta?

Betyder det att olika människor ska utifrån ekonomi få olika välfärder? För isåfall är det ju inte välfärd överhuvudtaget utan en orättvisa som cementerar de klasskillnader som socialdemokraterna hävdar att de försöker åtgärda (stor skepsis från min sida). Betyder det att man kan välja hur statens pengar ska spenderas på välfärd och vad som är välfärd? Detta gör vi ju redan idag så vi väljer vilket parti som ska styra Sverige. Detta kallas demokrati.

Jag är klart osäker på vad som menas. Kan det vara så lätt att S hyllar de nyliberala experiment som de kritiserar i artikeln. Samma nyliberala experiment med bl.a massprivatiseringar som skett under SOCIALDEMOKRATISKT styre. Vad är skillnaden egentligen mellan S och alliansen? Samma sak fast inte lika extremt? Isåfall förstår jag inte hur de kan få röster och vad som hände med den socialdemokratiska ideologin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är det så intressant för dig att kommentera sådant du inte förstår?

Vad är skillnaden mellan en åsikt och ett argument?

Firestata sa...

"Varför är det så intressant för dig att kommentera sådant du inte förstår?"

Därför att jag är oroad över framtiden och rädd för den ekonomiska tanke som verkar forma dagens socialdemokrati.

"Vad är skillnaden mellan en åsikt och ett argument?"

Åsikt = Vad man tycker
Argument = Hur man presenterar det. Oftast brukar man hävda att man bestitter sanning i frågan, vilket är fel.

Ett argument bygger alltid på en åsikt och argumenten används för att motivera denna.

Observera att detta jag skrev också är en åsikt (om vad åsikt och argument är) är därför inte nödvändigtvis sant sett någon annans POV