fredag 18 april 2008

I religionens namn

En kristen sekt, avknoppad från mormonkyrkan har nu under de senaste dagarna varit i stort blåsväder. Sekten heter Fundamental Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (Vilket namn!) och verkar ha enligt media som enda punkt på dagordningen att låta äldre män och mycket unga flickor ha massvis med sex.

Tydligen började hela uppmärksamheten när en 50-årig man gift sig med en flicka som nu är 16 och fått barn med henne. Hon ringde tack och lov polisen och berättade om övergreppen. Eftersom detta är USA har det naturligtvis blivit en lång diskussion om barnen och vad som ska hända med dessa. Långt intressantare vore vara att diskutera hur man ska göra för att hindra detta från att ske igen.

Återigen har man i religionens namn kunna motivera ett agerande och en livsstil som är helt oförenlig med de lagar och regler som finns i samhället och inte förrän nu då det är i många avseenden försent har samhället kunnat agera. Religionens rätt att utövas verkar stå högre än lagen vilket även märkts i Sverige med fallet Åke Green. Om de då inte är muslimer dvs, då målas man ju ut som terrorist automatiskt i det upplysta väst.

Det handlar om konsekvens. Ska vi inte förbjuda domedagspräster att säga att homosexuella är cancersvulster så kan vi inte heller förbjuda nazister att säga samma sak. Man har inte större rätt att bryta mot lagen för att man har en 2000-årig skitbok i ryggen som man tolkat på sitt "rätta" sätt. Skulle jag ha sex med en minderårig så skulle jag förhoppningsvis åka dit för detta, men när en grupp människor i stöd av sin religion gör detta är det oftast ok, de är ju bara lite extrema, men religion är ju bra och alla ska kunna utöva sin tro utan att straffas etc etc.

Det är dags att slå mot källan av problemet. Avskaffa religionsfriheten och bli säker på att alla religiösa grupper ska tvingas följa lagen oavsett religion.

1 kommentar:

Anonym sa...

I religionens namn är allting tillåtet! Sluta häda! /sarkasm