fredag 11 april 2008

Vad folk verkligen vill?

Läser med glädje i Aftonbladet m.fl att Sveriges befolkning faktiskt inte vill ha skattesänkningar utan faktiskt skattehöjningar för att få en bättre välfärd. Hela 66 procent svarade ja på frågan - ”kan du tänka dig att betala högre skatt för att alla ska få bättre service eller kvalitet när det gäller sjukvården?”

Detta säger ganska mycket om vilken konstig politik alliansen och socialdemokraterna före dem genomfört då de sänkt skatter, försämrat välfärden och försvagat staten. Avregleringar och skattesänkningar har ju uppenbart inte gett den förbättring som liberaler förväntat sig trots att denna politik varit dominerande sedan slutet av 70, 80-talet.

Ännu konstigare är att alliansen faktiskt vann detta val då de gick på val att man själv skulle ta ansvar för sin egen livssituation och att staten inte ska ha samma beskyddande roll. Vet svenska folket vad de röstar på?

Å andra sidan lovar de fyra partiledarna Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund också mer resurser välfärden. Förbättringar ska ske inom psykvården och kvaliteten i skolan ska höjas, tydligen. Med vilka pengar då? Man kan inte både få en skattesänkning och ha pengar kvar till utökad välfärd. Misstänker att det är spel för gallerierna då vi konsekvent år för år MINSKAT på välfärden, socialdemokrater såväl som borgerligheten.

Inga kommentarer: