lördag 15 december 2007

Hemlös vinner 1,8 miljoner och ett nytt liv

Läste i Aftonbladet att hemlöse Lars-Anders får 10 000 kronor i månaden i 15 år. Grattis till din vinst på 1,8 miljoner. Synd bara att pengar ska göra så stor skillnad – varför kunde inte samhället ta hand om dig och ge dig en bostad, mat, jobb och ett värdigt liv. Varför var det först nu hans problem löstes.


Att pengar har den stora betydelsen i vårt samhälle är känt sedan tidigare, tyvärr gör sig detta påmint varje gång. Producera eller dö, vara belastning, bort från våra gator, syns du inte finns du inte, pengar ger lycka. Budskapet sprids ut hela tiden och leder till en apati som leder till att vi inte bryr oss om de utslagna eftersom de förtjänat detta själv. Vi har lagt vårt samvete på hyllan och ersatt med en sedel istället.


Tyvärr råder det i Sverige och resten av världen en djungelns lag baserad på kapitalism, som gör att vi inte hänsyn, inte bryr oss om våra medmänniskor som därmed slås ut. Varför måste det vara så, varför kan inte samhället lägga mera resurser, ta från de rika och lyckligt lottade och ge dessa till de fattiga och utslagna. Varför?


Svaret är enkelt: För att vi inte vill.


Länk till aftonbladet

5 kommentarer:

Jutta Jari sa...

Jättekul att han vann dessa pengar, absolut! Alla hemlösa är dock inte, som du målar dem, offer. De flesta har valt att leva sitt liv så och vägrar ta hjälp av de sociala skyddsnäten eller vägrar/är för stolta att ta emot en hjälpande hand.
De har alltid ett val. Resten är upp till dem.

Firestata sa...

". De flesta har valt att leva sitt liv så och vägrar ta hjälp av de sociala skyddsnäten eller vägrar/är för stolta att ta emot en hjälpande hand."

Pratar du av erfarenhet? Om inte så tror jag inte en sekund på det du säger.

Många är missbrukare som får återfall, de har vänner som också är hemlösa och hjälper till med åtefallet.

Vi kan hjälpa dessa människor mer, ge fler sociala förmåner. Vi vill dock inte detta.

Socialen kan inte hjälpa alla...än.

Anonym sa...

Hej !

Lite trist att aftonbladet förvrängt en del av informationen..
Visst har han varit hemlös visst har han varit in i brottsvärlden visst har han använt droger.... Men att han i dag ligger i en tvist med vattenfall finns inte med. Han hade fått ett pris på ett avtal men detta sket man i hos vattenfall... där ligger en hel del av hans skuld i dag eller rättare sagt hos KFM (kronofogdemyndigheten) och detta vill inte vatenfall hjäpa till med att lösa utan hela beloppet skall in innan stömmen blir påslagen... ??? Min far har varit Alkolist å jag vet hur svårt det var för honom å komma åter ....

Nä , kolla gärna in Västerbottens Kurirens Hemsida å läs mer där....

VK.se

Grattis till vinsten

Anonym sa...

Löjligt att dra politiska åsikter
i det här fallet.
Vi lever alla i en symbios och måste göra vårt bästa, han har säkert gjort sitt, men kanske på fel sätt.
Skönt att han kan andas ut på ålderns höst.
/Blå röst i dagen!

Firestata sa...

Det är inte löjligt att dra in politik eftersom det är en politisk fråga ifall man ska hjälpa de utsatta och svaga.

Jag önskar verkligen att så inte vore fallet men verkligheten är idag annorlunda.