onsdag 5 december 2007

Turista i Nordkorea, en upplevelse du aldrig kommer att glömma!

Enligt aftonbladet har Nordkorea öppnat ännu en destination för sydkoreanska turister, nämligen staden Kaesong nära den befästa gränsen. Nu kan tydligen sydkoreaner komma och faktiskt se lyckan hos de nordkoreanska svältfödda familjerna och lära sig att även om Sydkorea har mat, vatten, framtid, pengar etc så finns det en sak de inte har, nämligen Kim Jong-Il, hela världens messias.


Måste vara underbart att få turista i detta fria, öppna land där dess ledare regelbundet slår 3-4 hole-in-ones på sina golfrundor. Han gjorde ju dessutom 11 hole-in-ones på sin första golfrunda vilket jag är övertygad om är ett rekord utan like. Han verkar ju vara så sportig Kim Jong-Il. Dessutom producerar han ju filmer, skriver operor och är världens främste poet. Även hans far Kim Il Sung var ju framstående och är fortfarande landets ledare. Alla människor och alla djur grät ju när han dog, men för en ledare som Kim Il Sung är döden ingenting märkvärdigt.


Det sydkoreanska folket har själva bara haft demokrati i 15 år nu men några av dem kanske längtar tillbaka till den gamla, härliga tiden då landet styrdes av militären. Att se Nordkorea med familjer som dansar, jordbruk som står stilla och en ledare som lyxkonsumerar bilar, lyxmat etc när folket svälter måste verkligen värma deras hjärtan.


Man kanske borde turista i Nordkorea. Då får man det förklarat för sig att stålindustrin är på topp, att man har mera mat än vad man behöver och att man ger bort mat i humanitär insats, att det råder full sysselsättning (300 människor försöker mjölka en gris) och att ingen förtrycks (de skjuts direkt, så det blir inget förtryck). All denna humor man får kan göra resan värd pengarna. Och dessutom, vem vill inte spela golf med världens bäste spelare någonsin.


Inga kommentarer: